In samenwerking met Kraamcentrum Assen e.o. bieden wij onze eigen draagdoekconsulent aan!

Als uw baby net is geboren wilt u hem of haar dicht bij u houden, veilig en warm. U merkt vast al snel dat de baby in uw armen sneller kalmeert, goed op temperatuur blijft, rustiger is en het diepst slaapt. Ontzettend fijn voor jullie allebei.

De lichaamsbouw van een pasgeboren baby is van nature gemaakt om te dragen; wanneer u uw baby optilt, spreidt de baby de beentjes automatisch tot een soort kikkerhouding ter voorbereiding om gedragen te worden. Deze kikkerhouding neemt de baby ook aan wanneer het bij u in de draagdoek komt. De heupjes hebben nog niet hun uiteindelijke vorm aangenomen en worden door de draagdoek in de juiste positie gehouden om zich verder goed te kunnen ontwikkelen. Daarnaast is de ruggenwervel van een baby nog bol, een C-vorm. Pas na enige tijd verandert dit in de S-vorm, zoals volwassenen. In een draagdoek drager wordt deze C-vorm goed ondersteund.

Voordelen:

  • Het evenwichtsorgaan van baby`s wordt gestimuleerd door het dragen in de draagdoek; de baby beweegt de hele tijd met u mee en ervaart het gevoel van zwaartekracht. Op deze manier kan het een goed lichaamsbewustzijn opbouwen.
  • Door het huid op huid contact wordt de huidhonger van uw baby gestild.
  • Uw baby voelt zich geborgen, veilig en kan ontspannen, wat een goede hechting bevordert.
  • Dragen kan een stimulans zijn om de borstvoeding in de eerste periode op te gang te brengen.
  • Voor baby`s met darmkrampjes of reflux (spugen) kan het heel prettig zijn om rechtop gedragen te worden doordat de zwaartekracht een positief effect kan hebben.
  • In de draagdoek komen harde geluiden net iets gedempter binnen, bovendien kan uw baby direct zien hoe u als ouder reageert; u bent het referentiekader. Uw baby kan ervoor kiezen om weg te kruipen tegen u aan om naar uw hartslag te luisteren. Of om juist met zijn hoofdje uit de doek te piepen en poolshoogte te nemen.

Welke draagconsulten bieden wij aan:

Standaard draagdoekconsult:

U weet nog niet of en hoe u wilt gaan dragen, in een rekbare doek, een geweven doek of bijvoorbeeld een Ringsling. Onze gediplomeerde draagdoekconsulente komt bij u thuis voor een persoonlijk consult om de verschillende mogelijkheden en technieken uit te leggen en de verschillende doeken te demonstreren. Zo kunt u zelf ervaren welke manier van dragen het beste bij u past.

Kosten:

35 euro per uur, te verlengen met steeds 30 minuten.*

Draagtechniek consult:

U weet al met welke doek u wilt gaan dragen en wilt de bijbehorende technieken en knopen leren.

Onze gediplomeerde draagdoekconsulente komt bij u thuis om u de knoop en draagtechnieken te leren zodat u dit na het consult direct kunt gaan toepassen.

Kosten:

1 persoon 1,5 uur 50 euro, 2 personen 2 uur 65 euro.*

Draagpakket consult:

Wilt u graag gelijk het geleerde in de praktijk brengen? Dan kunt u ook kiezen voor een draagpakket, u mag dan na het draagconsult de draagdoek van uw keuze houden en u kunt gelijk starten met het dragen van uw baby.

We hebben meerdere soorten en kleuren op voorraad.

Kosten:

1,5 uur draagtechniekconsult + geweven draagdoek 110 euro.*

1,5 uur draagtechniekconsult + rekbare draagdoek 100 euro.*

1,5 uur draagtechniekconsult + ringsling 100 euro.*

Opfrisconsult:

Wilt u uw kennis en knooptechnieken graag opfrissen of uitbreiden? (Misschien hebt u al eens gedragen maar weet u niet meer precies hoe het moet of wilt u checken of u op de juiste manier draagt), dan kunt u kiezen voor een opfrisconsult. De basisvaardigheden, of de knooptechniek van uw keuze wordt dan door onze gediplomeerde draagdoekconsulente met u geoefend.

Kosten:

1 uur, 35 euro.*

Cadeaubon:

Zoekt u een origineel en veelzijdig kraamcadeau? U kunt bij ons ook een draagconsult cadeaubon bestellen.

Alla varianten zijn mogelijk.

Kosten:

Afhankelijk van het gekozen consult.

Het is belangrijk dat er tijdens een draagconsult iemand aanwezig is die op uw baby/kinderen kan passen, zodat u uw handen vrij hebt om te kunnen oefenen.

Afspraak maken?

U kunt telefonisch contact met Kraamcentrum Assen e.o. opnemen voor het maken van een afspraak.

* Voor elk consult wordt 0,19 cent per gereden kilometer in rekening gebracht, gerekend vanaf onze locatie.