Zwanger zijn is een bijzonder periode in uw leven. Veel cliënten willen graag eens met de aankomend grootouders of vrienden een kijkje nemen aan de binnenkant van de buik. Dat kan! Wij werken met de nieuwste apparatuur en u kunt met ons meekijken via een groot televisiescherm.

Op onze praktijk bieden wij bieden u, samen met Echotoon, de mogelijkheid aan om een professionele pretecho te maken:

  • Samen genieten van een bijzonder kijkje in uw zwangere buik.
  • Zelf beslissen wie u hiervoor uitnodigt.
  • Pretecho’s kunnen zowel in 2D als in 3D /4D.
  • Meerdere keren tijdens uw zwangerschap de ontwikkelingen van uw kindje bewonderen kan voordelig met een Toon pakket of Toon totaal pakket.
  • De foto’s en korte filmpjes van uw pret echo kunnen op DVD en USB, zodat u ze direct kunt delen met familie en vrienden.

Een pretecho is niet bedoeld als medische echo, er wordt dus niet gekeken naar de gezondheid van uw kindje. De zorgverzekeraar vergoedt deze echo niet.

U hoeft niet ingeschreven te staan bij onze praktijk voor het maken van een pretecho. Dus ook als u bij een andere praktijk onder controle bent kunt u bij ons terecht voor een pretecho. Uiteraard blijft de medische zorg onder verantwoording van de praktijk waar u ingeschreven staat.

Voor het maken van een afspraak voor een pretecho kunt u bellen met Verloskundig Centrum Assen e.o. of u kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

Wanneer is dan de beste tijd voor een pret echo?

Tijdens de zwangerschap doorloopt uw kindje verschillende ontwikkelingsstadia. Ieder moment is uniek en bijzonder om met echografie te bekijken.

Rond 16 weken zwangerschap kunnen wij met echografie kijken of uw kindje een jongetje of een meisje is. Wij kunnen geen 100% zekerheid geven, maar heel vaak komt het duidelijk in beeld.

Tussen 19 en 25 weken zwangerschap is het mooi om een uitgebreide pret echo in 2D (zwart/wit) van uw kindje te maken en te genieten van wat het daarbinnen allemaal uitspookt. In de buik laten kinderen al heel veel zien: gapen, fronzen, maar ook slikken en zwaaien. Het roept vaak een sterk gevoel van genegenheid op om uw kindje zo druk bezig te zien. Aanstaande moeders hebben het geluk dat ze het kindje voelen bewegen, voor de aanstaande ouder die niet het kindje draagt is dit extra bijzonder om te zien. Wanneer u het geslacht van uw kindje als verrassing wilt bewaren, is dit geen probleem, dan kijken wij er gewoon niet naar.

Een 3D of 4D echo maken wij graag. Wij adviseren een zwangerschapsduur tussen 26 en 31 weken, maar het liefste tussen 28 en 30 weken Uw kindje krijgt dan een wat boller toetje, waardoor wij echt goed de vormen van het gezicht kunnen laten zien en past dan nog vaak goed in beeld . Deze beelden zijn in kleur en geven een erg realistische kijk op de werkelijkheid: prachtige opnames om nog vaak naar terug te kijken!

Wij maken graag een DVD van uw echo met gesproken toelichting en uitleg bij de beelden. Een leuk extra’tje om nog vele malen terug te kijken en na te genieten samen, met familie en/of met vrienden. De kosten voor een DVD bedragen € 15,00.

Ook zetten wij de foto’s graag voor u op een USB stick, deze krijgt u van ons, wanneer dit niet inclusief is zijn de kosten hiervoor €10,00.

Wij kunnen geen risico’s nemen met zelf meegebrachte USB-sticks en eigen video opnames zijn niet gewenst.

De pretecho, USB en/of DVD dient u direct na afloop contant of met PIN bij Echotoon te betalen.

Incidenteel is er voor pretecho’s een dekking geregeld bij zorgverzekeraars. U kunt het beste de voorwaarden van uw eigen ziektekostenverzekering raadplegen om te kijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding van een pretecho. Indien uw ziektekostenverzekering de kosten van de echo vergoed, vraag dan na afloop van de echo bij Echotoon  een nota t.b.v. declaratie. Een dergelijke nota is namelijk een vereiste.

Op elk contact, elke dienst of verrichting bij Echotoon, zijn hun algemene voorwaarden van toepassing.