U staat als cliënt bij ons centraal; wij bieden u graag zorg op maat zolang dat medisch verantwoord is.

Elke zwangerschap vinden wij bijzonder en uniek. Door de kleinschaligheid van onze praktijk, de korte lijntjes en de goede samenwerking met ons eigen Kraamcentrum Assen e.o. en andere zorgverleners kunnen wij u continuïteit van zorg en persoonlijke begeleiding bieden. Ons doel is dat u en uw partner goed kunnen terugkijken op uw kinderwens, zwangerschap, bevalling en/of uw kraamperiode. Door onze betrokkenheid bij u en uw partner en ons hart voor de geboortezorg hopen wij dit doel te bereiken. Wij staan open voor uw wensen en vragen!

Verloskundig Centrum Assen e.o. heeft in haar missie en visie een aantal kernpunten. U kunt deze kernpunten overal terugvinden in onze begeleiding en in onze activiteiten. Onze kernpunten zijn:

  • Kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraambed zijn in principe gezonde en normale processen in uw leven.
  • Het bevorderen van uw gezondheid rondom uw vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling, kraambed en de periode daarna.
  • Het bevorderen van het vertrouwen van de vrouw in haar lichaam.
  • Het voorkomen van onnodige medische ingrepen.
  • Veiligheid voor moeder en kind staan boven alles.

Missie.
•    Verloskundig Centrum Assen e.o. biedt professionele zorg op maat aan cliënten tijdens hun kinderwens, zwangerschap, bevalling, kraamperiode en anticonceptiebehoeften.
•    Onze dienstverlening is gericht op ondersteuning van de cliënt waarbij kwaliteit van zorg onze leidraad vormt.

Visie.
•    Verloskundig Centrum Assen e.o. biedt persoonlijke en kwalitatieve zorg. Voor, tijdens en na de bevalling staan wij klaar om het hele gezin een zorgeloze tijd te bezorgen.
•    Wij zijn een kleinschalige organisatie met een groot enthousiasme en veel liefde voor het vak. De organisatie is opgezet in samenwerking met kraamzorg. Door deze unieke samenwerking staat er een hecht team tijdens de kraamweek, dat precies weet aan welke zorg en begeleiding er behoefte is. Wij investeren veel in die samenwerking, want wij willen dat onze cliënten, maar ook onze ketenpartners blijvend op ons kunnen bouwen.
•    Verloskundig Centrum Assen e.o. biedt maatwerk in de thuissituatie door de zorg af te stemmen op de behoeftes van het nieuwe gezin. Door haar kleinschaligheid wordt de geboden zorg persoonlijk, praktisch en flexibel ingevuld. We doen ons uiterste best om de continuïteit van zorg te waarborgen.
•    Er heerst een 24-uurs cultuur bij Verloskundig Centrum Assen e.o., waardoor cliënten, medewerkers en ketenpartners te allen tijden kunnen gebruik maken van en overleggen over de verloskundige zorg.
•    Wij zijn een moderne organisatie die de laatste vakinhoudelijke ontwikkelingen vertaalt naar kwalitatief hoogstaande verloskundige zorg. Dit betekent dat wij continu, de mogelijkheden voor het uitbreiden van het takenpakket van de verloskundige, optimaliseren en waar mogelijk uitbreiden.
•    Onze verloskundigen volgen regelmatig bijscholingen en cursussen waardoor ze op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkelingen. Wij organiseren alle bijscholingen via het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen waardoor de kwaliteit van scholing gewaarborgd is.
•    Verloskundig Centrum Assen e.o. wil door middel van een continu proces de kwaliteit van de dienstverlening meten, waarborgen en verbeteren. Zij stelt ten doel deskundige en gemotiveerde zorgverleners in te zetten die garant staan voor een persoonlijke aanpak en zorg op maat bieden.