Zwangerschap is iets unieks! Tijdens deze bijzondere periode in haar leven heeft iedere vrouw recht op professionele verloskundige zorg. In onze visie is deze zorg professioneel, begeleidend en ondersteunend van aard. Want zwangerschap en bevalling zijn natuurlijke en gezonde fases in het lichaam van een vrouw. Iedere vrouw heeft zeggenschap over haar eigen leven en welzijn. Zij is zelf in staat om (medische) keuzes te maken die het beste passen bij haar persoonlijke situatie. De verloskundige kan door zorg-op-maat, informatie, advies en ondersteuning hier aan bijdragen. Bij onze manier van zorgverlening staan betrokkenheid, aandacht, en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel.

Een vrouw met een normale zwangerschap en een ongecompliceerde bevalling is vrij om te kiezen waar zij wil baren en hoe zij dat wenst te doen. Zij krijgt daarbij begeleiding van de verloskundige, thuis of in het ziekenhuis. De ondersteunende rol van de verloskundige leidt tot versterking van de vrouw, waardoor zij in staat is om op eigen kracht haar kind te baren. Indien medische interventies toch noodzakelijk zijn, dan zal de verloskundige de zwangere begeleiden tijdens de verwijzing naar de gynaecoloog.

Tijdens het kraambed waakt de verloskundige over het lichamelijk en geestelijk welzijn van moeder, kind en eventuele overige gezinsleden. Samen met de kraamverzorgende, helpt zij de moeder te herstellen, en te groeien naar een zelfstandig en verantwoord ouderschap.

Verloskundig Centrum Assen e.o. vindt borstvoeding de eerste keus qua voeding voor een pasgeborene. Deze visie ondersteunen wij met uitgebreide voorlichting en ons borstvoedingscertificaat. Vrouwen die desondanks kiezen voor een kunstmatige zuigelingenvoeding worden door ons in hun keuze gerespecteerd.