U bent voor uw zwangerschap al welkom bij ons op het kinderwensspreekuur.

Wij hebben hiervoor de opleiding preconceptiezorg gevolgd. Tijdens het kinderwensconsult krijgt u van ons veel informatie en praktische tips die betrekking hebben op een gezonde leefstijl en de organisatie rondom zwangerschap en ouderschap. Tevens krijgt u gerichte informatie die op uw persoonlijke situatie van toepassing is. U wordt geïnformeerd over belangrijke zaken zoals vruchtbaarheid, het gebruiken van multivitaminen met foliumzuur en eventueel visolie, uw voedingspatroon, sporten, werken, stoppen met ongezonde gewoonten of medicijngebruik. Wanneer u medicijnen slikt is het raadzaam om voor de zwangerschap uit te zoeken of deze medicijnen van invloed kunnen zijn op uw zwangerschap. Ook als er (mogelijk) erfelijke ziektes in uw familie voorkomen kan het goed zijn dit van tevoren bij ons aan te geven. U kunt zich voorbereiden door vooraf de website www.zwangerwijzer.nl te lezen en de vragenlijst in te vullen.

Door deze voorbereiding bevordert u gezond zwanger worden. Ook kunnen sommige problemen in de zwangerschap en bij uw ongeboren kindje voorkomen worden. Bedenk wel dat het heel normaal is wanneer het even duurt voordat u zwanger bent. Gelukkig zijn 80% van alle vrouwen die zwanger willen worden binnen één jaar zwanger. Met dit spreekuur helpen wij u en uw partner om uw zwangerschap zo goed mogelijk te laten beginnen. Het kinderwensspreekuur is dus niet bedoeld voor paren bij wie het niet lukt om zwanger te raken. Indien u problemen heeft om zwanger te worden raden wij u aan om naar uw huisarts toe te gaan. Die verwijst u naar een gynaecoloog.

Dit consult kan op de praktijk tijdens een van onze spreekuurdagen plaatsvinden of bij u thuis. Het consult duurt ongeveer een uur en wordt u gratis aangeboden.

U kunt zich online aanmelden voor het kinderwensspreekuur of telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken.