logo

Verloskundig Centrum Assen e.o. heeft als eerste en enige verloskundigen praktijk in Nederland een verloskundige die tevens gecertificeerd Stiefplan-Coach is!

Steeds vaker zien wij samengestelde gezinnen waar een kindje op komst is, leuk! Een samengesteld gezin bestaat uit twee nieuwe partners en kinderen uit vorige relaties. De komst van een baby binnen een samengesteld gezin vraagt extra tijd. Het is goed om als ouders samen duidelijke afspraken te maken, verwachtingen uit te spreken, kinderen te betrekken in de zwangerschap en deze maanden ook te gebruiken als voorbereiding voor de kinderen op de komst van de nieuwe baby.

Helaas gaat 60% van de samengestelde gezinnen uit elkaar. Het zou fantastisch zijn als wij kunnen bijdragen aan een gelukkig, samengesteld gezin. Daarom ondersteunen wij samengestelde gezinnen met een stiefouderschapsplan, oftewel Stiefplan. Dit Stiefplan ligt in het verlengde van het in Nederland verplichte ouderschapsplan.

Het Stiefplan is opgezet door een filosoof, pedagoog en een advocaat om alle samengestelde gezinnen te helpen een succesvol gezin te worden of te blijven. Met het Stiefplan maakt u aan de hand van 10 stappen de basisafspraken over uw nieuwe gezin!

Hoe werkt het Stiefplan?

Het Stiefplan bestaat uit twee delen:

Het Basisstiefplan.
Hier worden kort en overzichtelijk de belangrijkste vragen gesteld die voor alle samengestelde gezinnen gelden.

Het persoonlijke Stiefplan.
In het zeer uitgebreide persoonlijke Stiefplan vult u specifiek de onderwerpen in die op uw gezin van toepassing zijn.

Het maakt niet uit of u wel of niet staat ingeschreven bij Verloskundig Centrum Assen e.o; wij helpen elk samengesteld gezin waar een kindje op komst is graag!

Vraag ons naar de mogelijkheden! U kunt een mail sturen naar info@verloskundigcentrumassen.nl onder vermelding van Stiefplan.