Uw kindje als u 11 weken zwanger bent.

Een ware groeispurt. In één week tijd groeit de foetus maar liefst een centimeter en verdubbeld in gewicht! Vanaf nu blijft die groei nog even in dat enorme tempo doorgaan. Pas na de zestiende week wordt het weer wat minder. Een meisje of een jongetje? Het geslacht stond meteen al bij de bevruchting vast, maar in deze week worden de geslachtsorganen gevormd; de eierstokken of de zaadballen. Overigens is het geslacht nog niet te zien op een echo. De grootte is nu zo’n 5,5 cm en het gewicht 10 gr.

12 Weken zwanger.

Lees snel verder over 12 weken zwanger zijn!

Je baby is als je 11 weken zwanger bent ongeveer 5,5cm groot en weegt nu zo’n 8 gram. Alle organen, zoals het hartje, de longen, de niertjes, de lever en de hersenen zijn inmiddels gevormd én functioneren nu ook. Nadat je 11 weken zwanger bent gaat de ontwikkeling natuurlijk nog wel hard verder, ze moeten natuurlijk nog veel verder groeien.
Het hoofdje, dat nog steeds ongeveer de helft uitmaakt van de totale lengte van de foetus, zal zich de komende tijd steeds meer oprichten waardoor de nek zich beter kan ontwikkelen en langer wordt. Als je 11 weken zwanger bent beginnen ook de vingernageltjes te groeien en krijgen de uitwendige geslachtsorganen steeds meer vorm. Rond week 14 valt vast te stellen of je een jongen of een meisje verwacht! Nou nog bepalen of je dat zelf wel wilt weten…