In de zwangerschap kunnen bepaalde kinderziektes gevaarlijk zijn voor uw ongeboren kindje. Hieronder staat een korte uitleg bij de verschillende kinderziektes. Voor zwangeren die beroepsmatig contact hebben met groepen kinderen (bijvoorbeeld als u docent bent of werkt op een crèche) gelden er andere regels. Zij kunnen het beste contact opnemen met de verloskundige wanneer er kinderen uit hun groep een infectieziekte hebben.

Waterpokken.

Indien u ooit in uw leven waterpokken heeft doorgemaakt bent u beschermt tegen waterpokken. In Nederland geldt dit voor 93% van de bevolking. Als u zelf beschermt bent tegen de ziekte geldt dit ook voor uw ongeboren kindje. Indien u in aanraking bent geweest met waterpokken en u niet zeker weet of u als kind waterpokken heeft gehad, neem dan contact op met uw verloskundige. Uw verloskundige zal een aantal dingen van u willen weten en mogelijk uw bloed laten controleren.

Vijfde ziekte.

De vijfde ziekte kan de eerste 20 weken van de zwangerschap schadelijk zijn. Ook hier geldt dat indien u deze ziekte al een keer heeft gehad er geen risico’s zijn voor uw ongeboren kinfje. indien u deze ziekte nog nooit heeft gehad én u heeft intensief contact gehad met een kind met de vijfde ziekte, neem dan contact op met uw verloskundige. Als de vijfde ziekte heerst op school mag u wel uw eigen kind van school halen. De kans op besmetting bij het ophalen en wegbrengen van uw kind is erg klein.

Zesde ziekte.

De zesde ziekte is in de zwangerschap niet gevaarlijk.