Met name ’s nachts kunt u nog wel eens last van brandend maagzuur, omdat uw maag dan relatief leeg is. Het zwangerschapshormoon verslapt de kringspier van uw maag. Hierdoor wordt de slokdarm minder goed afgesloten dan normaal. Als uw kindje groter wordt en de druk in uw buikholte groter wordt kan het maagzuur makkelijker uw slokdarm in ‘lopen.’ Hierdoor krijgt u last van oprispingen en een pijnlijke irritatie achter uw borstbeen.

Een klein beetje voedsel in uw maag zorgt ervoor dat het maagzuur als het ware wordt ‘vastgehouden’ door de maaginhoud. Een klein beetje eten wil dus nog wel eens helpen.

Zorg ervoor dat u rechtop zit zodat er ruimte is in uw buikholte en uw maag hierdoor minder in de verdrukking komt. Zet uw hoofdeind wat omhoog of leg één of twee extra kussens onder het hoofdeind van uw matras zodat u met uw hoofd iets hoger ligt dan uw voeten.

Eet niet te weinig, maar zeker ook niet teveel. Vermijdt vet en gekruid eten en pas op met koffie en koolzuurhoudende dranken. Brood kan helpen het maagzuur te absorberen. Zuivelproducten als melk, vla of yoghurt helpen meestal acuut!