Zwanger zijn kost veel energie. Alle hormonale veranderingen en processen kosten uw lichaam extra energie en ook uw kindje heeft veel energie nodig om te groeien. U heeft dus meer rust en slaap nodig dan normaal!

In het begin van de zwangerschap voelen vrouwen zich vermoeider door de veranderende hormoonhuishouding. Het lichaam moet zich aan passen aan de nieuwe situatie.

Halverwege de zwangerschap voelen vrouwen zich meestal het best. Uw lichaam is inmiddels gewend geraakt aan de zwangerschap en u bent nog niet zo dik terwijl toch iedereen ziet dat u zwanger bent.

Tussen de dertigste en vierendertigste week groeit de baby relatief hard. Vrouwen voelen zich in de zevende maand meestal wat minder energiek en hebben vanwege de groei van de baby meestal wat meer last van harde buiken.

De laatste weken van uw zwangerschap zijn extra vermoeiend omdat uw kindje dan praktisch volgroeid is en uw lichaam een volgroeid kind moet meedragen en onderhouden.
Probeer op tijd uw rust te nemen. Heeft u veel energie en voelt u zich goed, ga dan gewoon uw gang. Zolang uw kindje goed groeit, is er geen enkele beperking.

Luister goed naar uw lichaam en neem op tijd uw rust als uw lijf dit aangeeft!