Ouderschapsmediation en ouderschapsbelofte.

Veel verloskundigenpraktijken en zwangerschapscursussen richten zich op de zwangerschap, borstvoeding en de bevalling. Het ouderschap en de impact van het ouderschap op de partnerrelatie wordt niet tot nauwelijks besproken.

Lotte Brongers en Lotte Meeuwis zijn beide verloskundige, mediator en familiemediator. Een unieke combinatie! Samen zetten zij zich in voor het goed vervullen van het ouderschap. Beide zijn van mening dat het inzetten van ouderschapsmediation tijdens uw zwangerschap een goede ondersteuning kan bieden in het positief vervullen van uw ouderschap. Het feit dat beide verloskundige zijn maakt het aanbod nog aantrekkelijker; als geen ander zijn zij op de hoogte van alle lichamelijke veranderingen en bijkomende gevolgen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Op alle vlakken kunnen zij u, als enige verloskundigenpraktijk van Nederland, begeleiden van kinderwens tot en met ouderschap! Een prachtige combinatie!

Kinderen hebben hun ouders nodig om tot een gezonde groei en ontwikkeling te komen. De rechten en plichten van kinderen staan hierin voorop. U heeft als ouders een gezamenlijke verantwoordelijkheid ten opzichte van uw kind als het gaat om het vervullen van uw ouderschap.

Ouderschapsmediation heeft als doel dat ouders een positieve invulling geven aan het ouderschap en dat kinderen een positief contact hebben met hun ouders. De mediator stimuleert u om na te denken over het ouderschap en uw verantwoordelijkheden direct na de bevalling, maar ook voor het moment dat uw relatie even niet zo lekker loopt of als een scheiding dreigt.

U krijgt door middel van ouderschapsmediation meer zicht op uw eigen relatie en de invloed daarvan op de vorming van uw gezin door kennis over en inzicht in:

  • de veranderende partnerrelatie wanneer u samen ouders bent;
  • de ontwikkeling van een kind.

U praat over onderwerpen als:

  • Waar hebben kinderen recht op?
  • Wat is goed voor hun ontwikkeling?
  • Hoe verdelen we onze tijd en taken?
  • Hoe zorgen we ervoor dat onze relatie goed blijft?
  • Afhankelijkheid en vrijheid;
  • Ruziemaken;
  • Opvoedstijlen:
  • Seks.

Een ouderschapsbelofte kan hierbij hulp bieden. Een ouderschapsbelofte is een manier om vooraf een aantal afspraken te maken.

Ouderschapseducatie en het opstellen van een ouderschapsbelofte tijdens uw zwangerschap kunnen tevens een scheiding helpen voorkomen. Door het opstellen van een ouderschapsbelofte worden bovendien de behoeften van een kind meer gewaarborgd. Ook vormt een ouderschapsbelofte een goed uitgangspunt bij het opstellen van een ouderschapsplan als een scheiding niet te voorkomen is.

Alle ouders willen het beste voor hun kindje. Gun uw kind het veilige, prettige en warme thuis om in op te groeien. En gun uzelf en uw partner een fantastische relatie, ook al verandert er straks heel veel!

Ouderschapsmediation bestaat uit een traject van 4 maanden. Vanaf 20 weken zijn er bij voorkeur minimaal 5 gesprekken, eenmaal per 2 weken, waarbij beide ouders aanwezig zijn. Wij starten met een intakegesprek van 1 uur. De vervolgafspraken duren 2 uur.

Locatie:

Transportweg 8 B, 9405 PR Assen

Kosten:

€ 75,00 per uur, per persoon, exclusief BTW

U hoeft niet ingeschreven te staan bij onze praktijk. Indien u wel staat ingeschreven bij Verloskundig Centrum Assen e.o. ontvangt u samen een totale korting van € 50,00 per uur, inclusief BTW.