Verloskundig Centrum Assen heeft veel aandacht voor sporten tijdens zwangerschap en na de bevalling. Verloskundige Lotte Brongers heeft de scholing Zwanger en Fit gevolgd en zij heeft tevens affiniteit met de paardensport en kan u van specifieke informatie voorzien. Speciaal voor de zwangere en bevallen ruiter is, in samenwerking met geregistreerd bekkenfysiotherapeute Anne van den Eerenbeemt, Zwangere Ruiter tot stand gekomen!

De eerste drie maanden zit de baby vaak nog in het kleine bekken (dat wil zeggen; de baarmoeder komt net boven het schaambeen uit), dus hoe klein en kwetsbaar het kindje ook is, het zit helemaal veilig verpakt. Ook later in de zwangerschap is er geen bezwaar tegen sporten. Sporten tijdens uw zwangerschap zorgt voor een goede conditie en uithoudingsvermogen. Het sporten helpt uw spieren te verstevigen en tijdens uw bevalling heeft u meer uithoudingsvermogen. Een lichaam dat in goede conditie is zal na de bevalling vaak makkelijker herstellen.

Speciaal voor alle zwangeren van Verloskundigen is er een samenwerking met Optimal Strength tot stand gekomen. Dankzij deze samenwerking krijgen alle cliënten van Verloskundig Centrum Assen een intake en 4 gratis sportlessen t.w.v. €50,00 cadeau bij Optimal Strength, aangezien wij sporten tijdens en na de zwangerschap erg belangrijk vinden! Via de site van Optimal Strength is aanvullende informatie te vinden.

Vraag uw verloskundige altijd of er belemmeringen zijn om te sporten tijdens de zwangerschap of na uw bevalling. Raakt u erg vermoeid of krijgt u tijdens of na het sporten klachten (bijvoorbeeld veel harde buiken, incontinentieklachten of buikpijn), pas dan de belastbaarheid van de training aan en overleg eerst met uw verloskundige. Kunt u uw sport niet meer uitoefenen, ga dan op zoek naar een alternatief zoals de sportschool of een ZwangerFit-cursus.