De eerste dagen meet u iedere keer bij het verschonen de temperatuur van uw kindje. Meet de temperatuur met een digitale thermometer (liefst een nieuwe) in de anus van uw kindje. Zorg ervoor dat de thermometer voldoende diep zit. Het hele metalen stukje moet in de anus zitten (minstens 2-3 cm.) In onderstaand schema kunt u zien wat u moet doen bij de verschillende waardes.

 

Lager dan 36,0 °C Check of de thermometer diep genoeg zat. Zoniet, meet opnieuw. Indien inderdaad lager dan 36,0: Verloskundige bellen.
Tussen 36,0 – 36,5 °C Doe uw kindje een mutsje op en kleed hem voldoende warm aan en leg hem in zijn bedje met één of twee hete kruiken erbij. Zorg dat de dop van de kruik naar beneden gericht is en leg een opgerolde doek tussen uw kindje en de kruik. Meet de temperatuur dan na een uur nogmaals. Is hij niet gestegen, bel ons dan.
Tussen 36,5 – 37,5 ° C Dit is een goede temperatuur. U hoeft niets te doen.
Tussen 37,5 – 38,0 °C Doe het mutsje af, leg uw kindje boven de dekens of kleed hem wat koeler. Meet dan de temperatuur na een uurtje nogmaals. Blijft hij te hoog, bel ons dan.
Hoger dan 38,0 °C Verloskundige bellen.